Испанският режисьор Хуан Антонио Байона ще зададе тона на дългоочаквания сериал "Властелинът на пръстените" на "Амазон"
Испанският режисьор Хуан Антонио Байона ще зададе тона на дългоочаквания сериал "Властелинът на пръстените" на "Амазон" / Gulliver/Getty Images
Феновете чакаха стоически в продължение на 3 години, откакто Amazon обяви, че е придобил тв правата на LORD OF THE RINGS, за да добият представа какво предстои в Средната земя. TheOneRing.net се сдоби с вътрешна информация, която надлежно провери, за да открехне леко завесата за първия сезон на сериала, чието начало е анонсирано още тази година.

Зрелището е за един милиард долара, като поредицата „Властелинът на пръстените“ на Amazon Studios за първи път извежда на екрани героичните легенди от митичната Втора епоха на историята на Средната земя.

Изчезнал вид тюлен е кръстен на море от "Властелинът на пръстените"

Тази величествена и спираща дъха драма се развива хиляди години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“. Тя ще върне зрителите в епоха на велики сили, в която царства се издигат до слава, преди да паднат в разруха.

Неочаквани герои излизат на преден план, надеждата виси на възможно най-тънката нишка, а най-страховитият злодей, роден от писалката на Толкин, заплашва да покрие в мрак целия свят.

Фродо от „Властелинът на пръстените“ е станал таткоэ

Иначе сериалът започва с период на относително спокойствие, за да проследи група от герои - както познати, така и нови, докато им се наложи да се сблъскат със зловещата и очаквана със свито сърце поява на невиждано зло в Средната земя.

От най-тъмните дълбини на Мъгливите планини, до величествените гори на столицата на елфите Линдон, до блестящото и неотразимо островно кралство Нуменор, до най-отдалечените краища на картата - тези царства и герои ще създадат наследство, което ще живее дълго след тях.

Слухове тръгнаха още откакто Amazon и Tolkien Estate обявиха новото си сътрудничество. Ранните съобщения бяха, че ще се проследи историята на младия Арагорн, но тази стратегия се промени след сглобяването на творческия екип.

В изненадващ обрат Amazon пусна тийзър карта и видеоклип на екипажа, обявяващи Втората епоха на Средната земя, 1000 години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстенитет“.

Нуменор, досега само споменат във филмовите адаптации, очевидно ще бъде централно място за сериала. Понастоящем сериалът на Amazon се планира минимум за 5 сезона, всеки от тях с по 8 до 10 епизода.

Снимките на първите 2 сезона започват този месец в Нова Зеландия. И докато изпълнителните продуценти (шоурънърите) са нови и непознати за Холивуд, то фамозният испански режисьор Хуан Антонио Байона беше нает да режисира пилотните 2 части, които да зададат тона за това, което предстои след това.

Снимките им са приключили, в момента върви постпродукцията. А напрегнатото очакване тепърва ще расте.

Превод и редакция: DarikNews