Само няколко дни преди Коледа, продуцентска компания 7Talents поднася на почитателите на качествената дигитална продукция първия за България видео-проект - „Красотата на българката: емблематични образи от последните 100 и повече години".

В рамките на 5 минути видеото проследява над 100 години от историята на дрехите и вида на българската жена и показва как се е преобразявала тя през годините. За целта са използвани мотиви и препратки към визиите на култови женски образи от българското кино и музика. Идеята е закачка към публиката, която е призована да избере любимата си визия и да коментира развитието на българската мода през годините.

Във видеото специално участие взема влогърът Наталия Такова-Мазгарева, позната на аудиторията със своя влог Natali's Make Up. Сред първообразите, вдъхновили визиите в клипа са тези на героини от вечните български филмови класики като „Време разделно", „Крадецът на праскови", „Козият рог", „Оркестър без име", „На всеки километър" и др., като не са пропуснати и някои от най-ярките звезди от музикалната сцена у нас като Милена Славова и Сашка Васева.

Търновски красавици от миналото дефилирали в носии

Видеото няма претенциите да бъде „историческа или модна справка", а пресъздава красотата и стила на българската жена през годините, пречупени през погледа на екипа от професионалисти, застанали зад проекта. Сред тях са художникът по костюмите Яна Криспин, гримьорът Атанас Темнилов и коафьорът Елена Димова, а цялостната реализация е дело на екипа на режисьора Боряна Гидикова, която стои зад всички проекти на продуцентската компания 7Talents.

Видеото се разпространява в две версии - българска и английска, и може да бъде гледано в двете най-популярни платформи за видеоразпространение Vbox7 и YouTube.
Мейкинг, проследяващ интересните моменти „зад кадър" по време на заснемането на клипа, феновете могат да очакват до няколко дни в официалнте Vbox7 и YouTube профили на 7Talents.