/ Gulliver/Getty Images
Британският столетник капитан Том, стана водещ на предаване в интернет срещу изолацията сред възрастните хора, съобщи Ройтерс.

Подкастът The Originals (Оригиналите") е част от кампанията на британската благотворителна организация в полза на възрастните хора Age UK и на "Кедбъри". Тя цели да вдъхнови хората да разговарят с възрастни.

Социалната изолация, особено сред възрастните, се влоши през пандемията от Covid-19, отбелязват от "Кедбъри" в изявление.

"Надявам се "Оригиналите" да насърчи всички да разговарят с възрастен човек - добавя капитан Том в изявлението. - Знаем стотици страхотни истории и само чакаме да ги разкажем".
 

Това е поредната инициатива на ветерана от Втората световна война. Той получи рицарско звание от кралица Елизабет Втора, след като набра 39 милиона лири за здравната служба с разходки в градината си по време на изолацията заради новия коронавирус.

Капитан Том постави и два рекорда на Гинес със сингъл, оглавил британската класация, написа книга и подписа договор да бъде заснет биографичен филм за него.
 

В подкаста си интервюира Уинстън Гарви - 83-годишен културист, който още вдига тежести три пъти седмично, Роуз Нокс - Пибълс - 79-годишна писателка и колекционерка, която разказва за целувка с Елвис Пресли.

Във Великобритания има повече от 25 000 възрастни хора, които понякога не разменят дума с друг човек цяла седмица. Други 6 милиона казват, че ако поговорят някого само за минути, животът им се променя.
 
БТА