Versace ще произвежда и часовници
Versace ще произвежда и часовници / Sofia Photo Agency
Италианската марка Versace се впуска и в производството на часовници. По този начин тя следва примера на много други компании от модата, които обединяват усилия и име с бижутерски и часовникарски къщи, за да удовлетворят желанията на своите клиенти.

Versace подписа договор за сътрудничество с TimexGroup, пише ProntoSofia. От партньорството с компанията ще се роди структурата Vertime, чрез която ще бъдат произвеждани и продавани часовници и бижута с марката на Versace. Седалището на фирмата е в Лугано, Швейцария. TimexGroup разполага със собствен център за дизайн, към чиито услуги прибягнаха неотдавна и други италиански марки – Salvatore Ferragamo и Valentino. В Рим беше вече открит първият бутик Versace Jewellery, който е разположен на Via Bocca di Leone.

Въпреки че работи с различни и конкуриращи се помежду си марки от модата, шефът на TimexGroup Паоло Марай казва, че не среща затруднения. „Всеки проект за тях се прави от различен екип. Versace е обърнат към суперлукса, „Ферагамо“ - към клиентите с класически вкусове, а „Валентино“ се идентифицира с висшата мода“. Versace вече има опит в производството на часовниците, тъй като преди 19 години си сътрудничеше в тази сфера с часовникарската марка Franck Muller.