/ Thinkstock/Getty Images
Китайски и американски учени изказаха предположение за същността на физическия процес, който може да се съпровожда от т.нар. "мигновени космически радиоизбухвания". Това са единични мощни радиоимпулси, едно от обясненията за които е дейността на "извънземни".

Руският портал лента.ру разполага с изследванията.

Добронамерени ли са извънземните към хората?

Според експертите радиоизбухванията се генерират от свръхпроводящи космически струни - реликтови едномерни концентрации на времепространството. Такива обекти съдържат материя, която може да се държи като гигантска антена, излъчваща мощни електромагнитни сигнали.

Астрономи засекли 234 сигнала от извънземни цивилизации

Параметрите на излъчването на хипотетичните свръхпроводящи струни, според анторите, се вписват в наблюдаваните характеристики на достигащите до Земята бързи радиоизбухвания. Учените отбелязват, че за проверка на хипотезата са необходими продължителни астрономически наблюдения.

Учени идентифицираха нов източник за съществуване на извънземен живот

Първият бърз радиоимпулс бе регистриран през 2001 г. от радиотелескоп в Австралия. Данните от наблюдението бяха обработени едва през 2007 г. Оттогава е потвърдено съществуването на около 20 такива сигнала. Учени предполагат, че такива сигнали може да излъчват неутронни звезди или извънземни цивилизации.
 
БГНЕС