/ БГНЕС
Червен смокинг на основателя на "Плейбой" (Playboy) Хю Хефнър беше продаден за 41 600 долара на търга с вещи на покойния издател в Лос Анджелис, на който негови почитатели и колекционери наддаваха за първата му пишеща машина и първия брой на списанието, съобщи Ройтерс.
 
Сред по-необичайните лотове беше златен пръстен с отделение за виагра, който беше купен за 22 400 долара. Личната му колекция с всички броеве на сп. "Плейбой", издадени от 1953 г. до 2013 г., беше продадена за 76 800 долара.

Playboy зайчета в надпревара да „разкрият мръсните тайни“ на Хю Хефнър

Търг с вещи на Хю Хефнър
БГНЕС

Най-скъпият лот на търга беше пишещата машина от студентските години на Хефнър. На нея той е написал и първия брой на сп. "Плейбой" през 1953 г. Тя беше продадена за 162 500 долара, а личният брой на Хю Хефнър от първия брой на "Плейбой" с Мерилин Монро донесе 31 250 долара.
 
Хю Хефнър, който допринесе много за сексуалната революция през 60-те години на миналия век със списанието си и нощните си клубове, почина през септември 2017 г. на 91 години. Той остави имуществото си на фондацията си, която предложи някои от принадлежностите му на търга.

Животът на Хю Хефнър – мъжът, променил нагласите към секса

Търг с вещи на Хю Хефнър
БГНЕС

Сред наддаващите на двудневния търг беше комикът Джим Белуши. Той купи за 3125 долара сценария за предаването "На живо в събота вечер", водено от Хю Хефнър през 1977 г.
 
Бялата капитанска шапка на Хю Хефнър беше продадена за 19 200 долара. Писмо от 1962 г. до бъдещата лидерка на феминистките Глория Стейнъм, която тайно е работила като зайче в нощния клуб на Хефнър в Ню Йорк и е описала преживяното в сп. "Шоу", беше продадено за 22 400 долара.

Вдовицата на Хю Хефнър: Той промени живота ми и ме спаси
 
Приходите от търга са за фондацията на Хю Хефнър, учредена през 1964 г. за да се бори за граждански права, включително и правата на ЛГБТ общността и легализирането на марихуаната за медицински цели.

Търг с вещи на Хю Хефнър
БГНЕС


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА