С времето и технологиите се изменят не само стереотипите за красота и мода, а и вече има изобилие от козметични марки и продукти, в които понякога се загубваме, докато открием точния продукт за нас. Преди 40 години със сигурност е било по-лесно и в домашни условия да намерим правилното решение, за да сме красиви всеки ден. Наталия от "Natalis Beauty" разкрива няколко трикчета от "Библията на красотата" през 80-те години - книгата „Красива всеки ден“. Вижте съветите, които са спазвали майките ни, докато са забърквали домашни "специалитети" за свеж поглед, красиви устни, стройно тяло:

Ежедневно се сблъскваме с най-различни проблеми, свързани с красотата. Това са проблемната кожа, подпухналите очи или косата. Тогава на помощ идват издържалите теста на времето терапии, домашни рецепти и съвети на нашите майки и баби. Да се допитваме до тях при спешни ситуации е доста полезно понякога.

маска
iStock/Getty Images

Простичките и много ефективни съвети и рецепти, които майките ни дават могат да ви се сторят „соц“ или пък „ретро“, но преди години са били безапелационни в нужда.

Грижите за лицето, които ще властват през 2019 година

Билковата козметика е била на почит в миналото. В „Красива всеки ден“ има козметични съвети и напътствия, начини и средства за разкрасяване. Например как да имаме красиви и изразителни очи, добро зрение и свеж поглед. Препоръките, които са валидни и днес, са билковите компреси с лайка, мента, копър или магданоз. Те действат успокояващо и освежаващо.

маски
ThinkStock/Getty Images

Пет трика за естествена красота, които трябва да знаете (ВИДЕО)

И още:

Без фотошоп: Неземно красивите музи на 90-те (СНИМКИ)


7 съвета за 7 минути, за да изглеждате красиви

Тайната на красивата кожа в няколко маски

Трикчета за красота, които ще спасят всяка жена (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук