/ ThinkStock/Getty Images
Жените винаги са искали да бъдат неотразими, сексапилни и страшно красиви. И така е от хилядолетия. В днешно време постоянно се откриват нови и нови неща, а процедурите за красота никнат като гъби. Само си спомнете вампирския лифтинг на Ким Кардашиян и манията, която завладя света след това. Ето кои са топ тенденциите в поддръжката на кожата на лицето тази година:

Солна терапия

Тази спа терапия за лицето е отговора срещу студената зима, която суши лицето ни. Солта възстановява и подмладява кожата. Освен това я детоксикира. Самата процедура започва с фина хималайска сол, която нежно ексфолира и завършва с ултразвуков масаж и съвременна LED терапия, която стимулира производството на колаген.

маска
ThinkStock/Getty Images

Ендо канабиноидна терапия или CBD

Това е конопено масло, използвано за козметични цели. То вече е навсякъде. Тази терапия успокоява кожата, изглажда бръчиците и отпуска мускулатурата. 

Според дерматолозите е въпрос на време да започне да се използва и за други медицински цели, тъй като маслото има благоприятен ефект за ставите.

Три домашни маски за красиво лице през зимата (ВИДЕО)

Антиоксидантна плодова терапия

Тук вече говорим за модерните супер плодове - акай бери, годжи бери, нар. За тях е установено, че имат антиейдж ефект върху кожата. Богати са на витамин С, минерали, протеини, които ще накарат кожата ви да блести от здраве.

маска
ThinkStock/Getty Images

Фротокс

Това е вид криотерапия, тоест замразяване на кожата с течен азот. Ефектът е като при ботокса - изглаждат се бръчките. При фротокса се насочва ледената струя към проблемните зони.

кожа
ThinkStock/Getty Images


И още:

Разкриха как изглежда най-красивото женско лице (СНИМКИ)

Как да защитим кожата си от студа?

Захарта е главният виновник за бръчките (ВИДЕО)

Бъдете внимателни в грижите за лицето през зимата, съветват специалисти

Тайната на красивата кожа в няколко маски

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук