Никой не е застрахован от появата на бръчки. Те обаче невинаги са в резултат от годините, а по-скоро от лоша грижа за кожата и от прекаленото похапване на сладки неща. Ние се притесняваме как захарта ще повлияе на фигурата ни, но не допускаме, че тя има отрицателен ефект и върху кожата на лицето ни.

Според учените жените не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето, които сладкото причинява. Проучванията сочат, че захарта е най-големият враг на кожата. Остаряването и бръчките се случват, когато кръвната ни захар е прекалено висока. Тогава кожата започва да губи своята еластичност и колаген.

Пет признака, че консумирате твърде много захар (ВИДЕО)

Според някои дерматолози отстраняването на сладкишите от дневното меню ще ни помогне да изглеждаме 10 години по-млади. Така че, колкото и изкушаващо да ни изглежда парчето торта, трябва да се замислим преди да го изядем цялото.

шоколад
Thinkstockphotos

Друго изследване даже сочи, че последствията от отказа на сладко са сходни с последствията от отказа на наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време.

Супер храни за кожа без бръчки (ВИДЕО)

Според учените захарта е символ на любов, защото първата храна, която сме приели като бебета е майчината кърма, която съдържа лактоза или млечна захар. Затова почти няма човек, който да не обича сладко.

Да променим вкусовете си изисква време, така че оказването от десертите трябва да стане постепенно.

Гладът за сладко – как до го преодолеем? (ВИДЕО)

А ако не можете напълно да се лишите от сладкото удоволствие в живота, опитайте да го замените с плодове.

И още:

Ако искате редовен секс, забравете сладките изкушения

Защо посягаме към сладкото и мазното?

Вдишайте шоколад, заситете глада

Как се преодолява неудържимото желание за сладко?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук