Трябва да има повече роли за възрастните актриси, зове Ема Томпсън

/ БГНЕС, архив
59-годишната британска актриса Ема Томпсън призова шоубизнеса за повече роли, в които да се изявяват възрастни актриси на големия екран, предаде Ройтерс.
 
Носителката на "Оскари" е известна с превъплъщенията си в исторически драми като "Имението "Хауърдс енд", "Разум и чувства" и др. Сега тя играе ролята на съдия в Семейния отдел на лондонски съд, която си има свои фамилни проблеми в лентата "The Children Аct" (Законът за детето). Тя трябва да решава съдбите на множество непълнолетни деца и на техните семейства.
 
На премиерата на филма Ема Томпсън обясни, че е приела ролята, тъй като е била привлечена от съдбата на героинята си, сдобила се с власт в един много мъжки свят.
 
"Когато произнесем думата съдия, по инстинкт си представяме мъж. Харесах историята за тази съдийка и веднага се включих в проекта", споделя Томпсън. Тя изтъкна, че липсата на достатъчно добри роли за актрисите, които не са в първа младост, е проблем, който очаква своето решение, било то и в дългосрочен план.
 

БГНЕС


"Мъжете в нашия бранш не са поставени по същия начин. Нещата не са се променили от много дълго време. Но понякога се появяват някои добри роли и това ме изпълва с надежда", коментира Томпсън.
БТА