семейство
семейство / ThinkStock/Getty Images
Най-дълголетното семейство в света твърди, че тайната е в овесената каша, която членовете му ядат два пъти на ден - на закуска и преди лягане, пише в. "Дейли експрес".

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЕДНА ЗВЕЗДА, КОЯТО НЕ ОСТАРЯВА

Семейство Донъли от графство Арма в Северна Ирландия държи рекорда за сборно дълголетие. Лио Донъли е на 73 години и е най-младият от общо 13 братя и сестри на възраст до 93 години. Общият сбор от годините им е 1075.
"Тайната е да ядеш овесена каша късно вечерта към 10 ч. и още веднъж в 7 ч. сутринта за закуска. Сварен овес, мляко, може и малко конфитюр. Винаги ни се отразява добре. Хората мислят, че е странно, но сега имаме нагледно доказателство за всички тях", казва Лио.
Той твърди, че здравословната органична диета на земеделското семейство е основен фактор за дълголетието на семейството.

Сексът забавя стареенето при жените

"Земеделският овес, от който си правим каша, винаги е бил местен и от най-добро качество. Хранителният ни режим никога не е включвал преработени или замърсени храни", добавя мъжът.
Защо стареем?

Изследвания са доказали, че овесената каша помага за понижаване на кръвното налягане и холестерола. Тя осигурява защита и срещу смъртоносни състояния като сърдечносъдовите заболявания.
 
БТА