Тази странна история се е случила в нощта на 2 срещу 3 ноември 1957 г. в околностите на град Ливлънд в щата Тексас.

Градчето, което по онова време е с население около 10 000 души, се намира сред просторната тексаска равнина.

Случаят се счита от уфолозите за един от най-впечатляващите в историята на НЛО наблюденията. Причината за това е големият брой свидетели за относително кратък период от време.

нло
Thinkstock/Getty Images

Един час преди началото на странните инциденти Съветският съюз изстрелва първи космически спътник с живо същество на борда – кучето Лайка. Това съвпадение обаче едва ли има пряка връзка с конкретния случай.

Първият сигнал за необикновено явление край Ливлънд е подаден в 11 часа вечерта. Тогава дежурният полицай Фауър получава телефонно обаждане от Педро Салседо.

Салдседо и приятелят му се прибирали, когато видели голям светещ обект, който се приближавал право към тях. Двигателят на техният пикап заглъхнал и спрял, а светлините на колата угаснали. Обектът минал над тях и изчезнал в нощта. След това светлините на колата се запалили и те успели да стартират двигателя.

нло
Thinkstock/Getty Images

Полицаят игнорирал обаждането, тъй като решил, че мъжете са пияни. 45 минути по-късно обаче той приема второ обаждане от човек, който също пътувал с колата си на 4 мили източно от градчето.

Той видял светещ яйцеподобен обект, който стоял на самото шосе. При приближаването му двигателят на колата му заглъхнал, а фаровете угаснали. Той не посмял да се приближи , а малко по-късно обектът се издигнал и отлетял в небето.

Полицай Фауър получава още 15 обаждания от стреснати хора, съобщаващи за странни събития и идентични случки с необикновени обекти.

Полицейски патрул направил проверка на странните случаи. Полицаите забелязали голям блестящ обект, който минал над патрулната кола. Обектът приличал на голямо червено слънце и осветил ярко цялата магистрала, докато прелитал над нея.

Официалната версия на правителството обаче е, че всички тези събития се дължат на силна електрическа буря и кълбовидни мълнии. Местните метеоролози коментирали, че в тази нощ небето наистина било облачно, но не е имало нито дъжд, нито гръмотевична буря

Случаят се смята за неразрешен и до днес, но никой не вярва в официалното становище на военновъздушните сили.

Още по темата за НЛО:

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Близо до нас ли са извънземните?

Лазер крие Земята от извънземните

Древните космодруми на Земята

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук