принцеса Биатрис
принцеса Биатрис / Gulliver/Getty Images
Роклята, носена от британската принцеса Беатрис на сватбата й преди два месеца, ще бъде изложена на показ пред публика в четвъртък в замъка Уиндзор, където се състоя скромната й "тайна" брачна церемония, предаде Ройтерс.

Тридесет и две годишната внучка на кралица Елизабет Втора се омъжи за избраника си Едоардо Мапели Моци през юли на частна церемония в замъка Уиндзор без обичайната пищност, характерна за кралските сватби.
 

Двойката възнамеряваше да мине под венчило през май, но беше принудена да промени сватбените си планове поради ограниченията заради коронавирусната пандемия. Принцеса Биатрис и Едоардо Мапели Моци се венчаха на скромна церемония, на която присъстваха близки членове на семействата им, сред които 94-годишната кралица Елизабет Втора, припомня агенцията.

На сватбата си принцеса Беатрис беше с премоделирана рокля от тафта в цвят слонова кост, създадена от дизайнера на кралицата Норман Хартнел, и заета от баба й. Самата Елизабет Втора е носила роклята през 1962 г. за премиерата на филма "Лорънс Арабски".
 

В замъка Уиндзор ще бъдат изложени и сватбените обувки на принцеса Беатрис, творение на Валентино, както и реплика на сватбения й букет.
Диамантената тиара на кралица Мери, която Елизабет е носила на собствената си сватба през 1947 г., и също беше предоставила назаем на внучка си, няма да бъде показана.

Принцеса Беатрис - по голямата от двете дъщери на принц Андрю и Сара Фъргюсън, е девета поред сред наследниците на британския престол.
БТА