Spirit of Burgas: на старта
Spirit of Burgas: на старта / netinfo

По-мащабен от всякога започва третият Spirit of Burgas. Около 40 хиляди души от страната и чужбина се очаква да изпълнят фестивалния град, разположен до брега на Централния плаж.

Над 500 са вече палатките в къмпинг-зоната на Spirit of Burgas. В града пристигнаха британските меломани, чийто брой се очаква да е най-голям. След тях по закупени билети следват феновете от Гърция, Сърбия и Румъния. Два пъти по-голяма в сравнение с миналата година ще е основната сцена, където тази вечер ще забиват хедлайнерите „The Prodigy" подгрявани от „Apollo 440" и „Гравити Ко". Бандите вече са настанени в 5-звездния хотел в непосредствена близост до фестивалната територия.

Най-силната част на вечерта се очаква да бъде около 23 часа и малко след полунощ. Екотематика е избрана за декора на тозгодишния Spirit. Украси от бутилки и найлонови торбички аранжират района около 7-те сцени. На тъмно, електронна, рок, реге, блус и джаз и денс арена са сцените, на които в продължение на три дни ще излязат над 100 изпълнители.

190 полицаи, екипи на Гражданска защита, Гранична полиция, униформени служители на две частни охранителни фирми и спасителни и медицински екипи ще се грижат за сигурността на гостите. Охраната ще бъде и по море.

В момента с хеликоптер на DarikSky кметът на града Димитър Николов извършва по въздух последен оглед на зоната преди официалния старт на музикалното събитие.