/ Gulliver/Getty Images
„Соник: Филмът“ на „Парамаунт“ триумфира през уикенда преди Деня на президентите с приходи от 57 млн. долара в Северна Америка и 100 млн. долара в света, съобщиха световните информационни агенции.

Това е най-доброто постижение досега на адаптация по видеоигра и резултатите са още по-впечатляващи, защото обикновено филмите, базирани на игри, не се приемат добре от публиката. Очаква се семейният филм да спечели 68 млн. долара до края на днешния празничен ден.

„Соник: Филмът“ детронира победителя от миналия уикенд „Хищни птици“, който е адаптация по комикс. След разочароващия си дебют с приходи от 33 млн. долара, продукцията с Марго Роби в главната роля на супергероиня този уикенд се класира на второ място със 17,1 млн. долара и се очаква в понеделник да стигне 19,6 млн. долара.

Романтичната драма на „Юнивърсъл“ „Снимката“, трилърът на „Сони“ „Островът на фантазиите“ и римейкът „Надолу по хълма“ са другите нови филми, излезли на екран през миналата седмица.

„Островът на фантазиите“, който е хорър римейк на класическо тв шоу, е на трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 12,4 млн. долара приходи. Заснемането му струва 7 млн. долара.

„Снимката“ спечели 12,3 млн. долара през уикенда, с което се озова на четвърто място. Очакванията са за приходи от 13,3 млн. долара за четирите дни с понеделник. Това е солиден старт за филма, чиято продукция погълна 15 млн. долара.

Черната комедия „Надолу по хълма“ с Уил Феръл и Джулия Луис-Драйфъс дебютира на десето място с 4,6 млн. долара приходи през уикенда и очаквания те да стигнат 5,2 млн. долара в почивния понеделник.

„Паразит“, който триумфира на наградите „Оскар“, е на осмо място в бокс-офиса с очаквания за 7 млн. долара за четирите почивни дни. „1917“ на Сам Мендес натрупа 8 млн. долара през уикенда, които го изведоха на шесто място в класацията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА