Някои неща са наистина безкрайни – космосът, трафикът в София, безплатният пробен период на WinRar. Следващите пет сериала заслужават място в този списък заради факта, че вече десетилетия наред излъчват нови епизоди, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7 Ето за кои „вечни“ поредици става дума:

Дързост и красота

Повечето от нас (буквално) са били закърмени с „Дързост и красота“. Американската сапунка започва през далечната 1987, а от премиерата ѝ в България са минали почти три десетилетия (първият епизод е излъчен по БНТ през 1993 г.). С подобна дълга история не е чудно, че поредицата има над 8 000 епизода, а сватбените сцени в нея са цели 90!
 

От местопрестъплението

Друг сериал, станал де факто безсмъртен, е „От местопрестъплението“. Макар оригиналната поредица (чието действие се развива в Маями) да приключи през 2012 г., франчайзът има безброй продължения на различни места – Лас Вегас, Манхатън, Вашингтон, Лос Анджелис…
 

Анатомията на Грей

Медицинската драма „Анатомията на Грей“ снима вече 19-ти сезон и изглежда няма намерение да спира скоро. След две десетилетия на екран не е учудващо, че само трима от оригиналните главни герои са още в шоуто: Миранда, Ричард и, разбира се, Мередит. Какво обаче прави сериала толкова успешен? Отговорът може би се крие в автентичността на операционните сцени: някои от статистите в тях са истински медицински сестри, а изкуствените органи са направени от реалистични материали като желатин и пилешка мазнина.
 

Семейство Симпсън

Сериалът е първата хитова анимационна поредица, предназначена за възрастни, а форматът в последствие вдъхновява продукции като „Рик и Морти“ и Family Guy. Всъщност дълголетието на Хоумър и компания се дължи именно на факта, че са рисувани: за разлика от актьорите в игрален сериал, членовете на семейство Симпсън не остаряват!



Стани богат

И за финал: риалитито „Стани богат“ също се нарежда сред предаванията, които никога не свършват. Шоуто вече два пъти (през 2014 г. и 2018 г.) уж приключва само, за да се завърне на екран след няколко години.