/ Guliver/Getty Images
Секс роботите ще са много разпространени в бъдеще и ще са нещо обичайно след 10 години, според доклад на Фондацията за отговорно роботизиране, цитиран от Ройтерс и в. "Дейли мейл".

Секс робот има топла кожа и чертите на Анджелина Джоли като Лара Крофт

Бързо напредващите технологии вече доведоха до създаването на андроидни кукли за любов, способни да изпълняват 50 секс пози. Те могат да бъдат с персонализирани дизайни в детайли, като формата на зърната и цвета на интимното окосмяване. Цената им варира от 5 хиляди до 15 хиляди щатски долара.

Секс роботи ще обслужват клиентите в бардаците на бъдещето

Навлизането на секс роботите повдига въпроси, които трябва да бъдат взети под внимание от политиците. Част от тях са дали тези машини трябва да бъдат въведени в клиниките за сексуални проблеми, сред сексуалните насилници или хората с увреждания.

Една от гледните точки, представени в доклада, е, че роботите могат да помогнат при борбата със сексуалните престъпления. Тя предизвика най-голяма полемика сред запитаните академици, членове на обществото и на сексуалната индустрия.

Идва времето на проститутките роботи

Някои от тях твърдяха, че сексът с робот ще намали влечението на насилниците да нараняват други хора, а други спореха, че предоставянето на възможност престъпниците да изживяват най-мрачните си фантазии с роботи ще има пагубен ефект върху етичните норми на обществото.

Секс роботите застрашават бъдещето на човечеството

По въпроса със смислените взаимоотношения в доклада пише, че със съвременната технология за изкуствен интелект, и дори в обозримо бъдеще, никакви чувства от страна на човек към робот не може да бъдат споделени. "Най-доброто, което роботите могат да направят, е да ги имитират. Те не могат да изпитват любов", гласи текстът.
БТА