Машини за секс
Машини за секс / Снимки: Thinkstock/Getty Images

В близко бъдеще роботи ще станат сексуални консултанти и ще въвеждат хората в тайните на секса, пише в. "Дейли мейл".

Прогнозата бе направена от известния американски сексолог д-р Иън Кърмър по време на кръгла маса, организирана от изданието "Хоупс енд фиърс". Според него роботите ще стават все по-интелигентни и въпросите за секса в никакъв случай няма да ги отминат.

Те ще се превърнат в "сексуални сурогати" и ще могат да помогнат на хората да се преборят с някои проблеми като преждевременната еякулация.

Интелигентните машини след 25 години ще са незаменими при преодоляване на сексуални травми и при лекуването на педофилите.

Машини за секс
netinfo

Сексоботите ще обучават и хора с никакъв или много малък сексуален опит, прогнозира Кърмър. Но други участници в дискусията му опонираха, като изтъкнаха, че сексуалните връзки между хора и роботи ще породят повече проблеми, отколкото ще решат.

Според Гарет Прайс от университета в Манчестър, ако цяло едно поколение израсне с интелигентни секс заместители, които ще знаят неговите предпочитания, на младите ще им бъде много трудно при установяването на полови контакти със себеподобни.

Идеята за предоставяне на сексоботи на педофилите също повдигна възражения. Според нея те щели да заменят истинските обекти, досущ както метадоновите програми заменят хероина. Но някои учени изтъкнаха, че не било етично роботи, приличащи на деца, да станат партньори на педофилите, преди да има потвърдени терапевтични резултати.

Учените считат, че след 25 години изкуственият интелект ще надмине по възможности човешкия. Не са малко специалистите, които предупреждават, че още отсега трябва да се изготвят правила, за да не стане така, че роботите да подчинят човечеството. Въпреки че досега въпросите за сексуалността не намираха широко място в този дебат, те започнаха да се налагат при дискусиите за бъдещето на изкуствения интелект.

Източник: БТА

Машини за секс
netinfo