Как да изчистим тялото си от шлаката и токсините показа в „Пулс“ по NOVA NEWS д-р Силвия Паскалева. Според нея храненето е начин за лечение и профилактика на редица заболявания.

"В зимните месеци е добре да се прави пречистване на организма. Трябва да наблегнем на плодове и зеленчуци, прием на много течности", обясни специалистът.

Важно е в режима на хранене да има зеленчуци от различните цветове. Така се набавят различни видове витамини и минерали.

Добре е да се набляга на сезонни плодове – през зимата са цитрусовите, те са богати на витамин C и А. Не трябва да забравяме пикантните неща, те горят мазнините – подходящи са и джинджифил и куркума.

По нейните думи детоксът е пречистване на целия стомашно-чревен тракт. Той започва с чаша вода, може и с лимон. Леко затоплена. През деня може водата да е с билки или плодове, поставени в нея.

Детокс терапията може да продължи 3, 5, 7 или 10 дни, в зависимост от нуждите на организма. Съотношението на плодовете и зеленчуците трябва винаги да е с превес на вторите.

Месата, рибите, млечни храни не бива да бъдат приемани по време на детоксикацията.

Източник: NOVA NEWS