Аукуафина на кинофестивала „Сънданс“
Аукуафина на кинофестивала „Сънданс“ / Gulliver/Getty Images
Драматичното превъплъщение на рапърката Акуафина във филма "Сбогуването" (The Farewell) бързо се превърна в едно от нещата, които задължително трябва да се видят на кинофестивала "Сънданс", предаде Асошиейтед прес.

Красавиците от женския вариант на „Бандата на Оушън“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
След като миналата година направи пробив с комедийните си роли във филмите "Луди богаташи" и "Бандитките на Оушън", сега 30-годишната рапърка очарова публиката във фестивалния град Парк сити, Юта, с умението да изтръгва не само смях, но и сълзи от очите на зрителите.

Аукуафина на кинофестивала Сънданс
Аукуафина на кинофестивала „Сънданс“ Gulliver/Getty Images

В "Сбогуването" Акуафина играе американка от китайски произход, която научава, че баба ѝ е неизлечимо болна и ѝ остават само няколко месеца живот. Семейството решава да скрие диагнозата от възрастната жена и вместо това "скалъпва" фалшива сватба, търсейки извинение да я посети в родината. Филмът е базиран върху действително преживяване на режисьорката му Лулу Ван.
 
Акуафина отбелязва, че филмът улавя и какво означава за една американка да се завърне в Китай. "Трудно е да се опише. В Америка те карат да се чувстваш сякаш не си американец. Отиваш в Китай и се оказва, че там също си чужд", казва рапърката и актриса.

Аукуафина на кинофестивала Сънданс
Аукуафина на кинофестивала „Сънданс“ Gulliver/Getty Images

Междувременно на кинофестивала "Сънданс" - пет години след като представи дебютния си филм "Бабадук", се завърна режисьорката Дженифър Кент, за да покаже новият си проект "Славеят".
 
Действието на трилъра се развива през 1825 г. в Тасмания и разказва историята на осъдена ирландка, впуснала се в преследването на жесток британски офицер, за да си отмъсти за това, което той е сторил на нея и семейството й.
Миналата година на кинофестивала във Венеция "Славеят" донесе Специалната награда на журито на Дженифър Кент. Тогава режисьорката беше единствената жена в надпреварата за приза "Златен лъв".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА