Консумацията на една круша на ден ще промени начина, по който работи тялото. Това каза диетологът Людмила Микитюк пред РИА Новости.

Тя отбеляза, че плодът съдържа до 20% от дневната доза фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилателната система. Освен това има способността да свързва мастните киселини, като по този начин намалява нивата на холестерола.

Кога любими плодове сa опасни за здравето – с изключение на един

"Кожата на крушата е особено полезна - тя съдържа флаваноиди, които са полезни за сърцето и кръвоносните съдове, като намаляват крехкостта на капилярите и правят червените кръвни телца по-еластични", каза лекарят.

Крушите съдържат и арбутин - вещество с антибактериални свойства.

"Заедно с диуретичното действие на крушите, дължащо се на изобилието от калий, арбутинът помага в борбата с инфекциите на пикочните пътища", каза специалистът.

Есенният плод, който е с много ползи за здравето (ВИДЕО)

В същото време диетологът добави, че крушите не трябва да се консумират при диабет и язвена болест. Този плод съдържа много груби влакна, затова го консумирайте умерено, в противен случай се появява риск от диария.

БГНЕС