Предлагат на Мел Гибсън да направи филм за Вуковар
Предлагат на Мел Гибсън да направи филм за Вуковар / БГНЕС
Мел Гибсън може би скоро ще приеме да продуцира и режисира филма The Trinity of Vukovar за обсадата на Вуковар през 1991 г. Това е идея на Яз Спелик, австралийски режисьор и продуцент, информира БГНЕС.

С нея Гибсън вече е запознат, а Спелик казва, че лично официално ще разговаря с Мел Гъбсън на предстоящата им скорошна среща в Холивуд. „Винаги съм смятал, че за истории като тази за Вуковар е нужен някой смел и страстен, който да ги превърне във филм.

Този филм обхваща елементи на акция, драма, духовност и бруталност, поради което мисля, че Мел Гибсън е идеалния избор”, каза Спелик. Филмът ще бъде на английски език.

Предвижда се да бъде сниман през 2009 г., една част и в Хърватия. Действието ще се развива във Вуковар по време на 87-те дни обсада. Сценарият ще се базира на три отделни разказа – на директорката на болницата във Вуковар Весна Босанац, на свещеника Анте Перкович и на Бранимир Кошец. Спелик е написал сценария след 4,5 години изследвания. Дали филмът наистина ще бъде режисиран от Мел Гибсън ще стане ясно през следващия един месец.