Показват коли бижута на изложба до езерото Комо
Показват коли бижута на изложба до езерото Комо / снимкa: БГНЕС

Най-красивите и елегантни исторически автомобили ще се наредят един до друг на изложба в Чернобио, на езерото Комо.

Пристрастените по старите и очарователни коли ще могат да им се възхищават от 25 до 27 април. Колите ще участват в конкурс по елегантност пред прекрасната Villa D'Este. BMW е патрон на конкурса, в който колите ще се съревновават подобно на творби на изкуството.

Повечето от автомобилите са направени по поръчка на собствениците им. По време на предстоящия конкурс ще бъдат изложени Mercedes-Benz 540 K Autobahnkurier (1938), Ferrari 166 MM Touring Berlinetta (1949), с която индустриалецът милиардер Джанино Марцото е победил в рали на Mille Miglia през 1950, както и Dino 206 Competizione (1967), проектирана от Пининфарина. До изложената спортна кола BMW M1 (1978), чийто дизайн е дело на Джорджето Джуджаро, ще бъде наредена и представената преди няколко седмици нова Rolls-Royce Phantom Coupe. Бъдещето пък ще бъде представено чрез Maserati Quattroporte Bellagio Fastback 2008 и Bentley Gtz, която предизвика овации по време на последния Автосалон в Женева.

Конкурсът е учреден през 1929. Това се вижда и от изложените в прекрасната вила стари снимки, на които фигурират наподобяващи бижута коли от всякакви марки.

www.prontosofia.com