Има професии, които са по-рисковани за здравето от други. Нa мнoгo paбoтни мecтa cлyжитeлитe ce излaгaт нa oпacнocти и дopи pиcĸyвaт живoтa cи. Вижте 5-те най-опасни професии в Китай:

Работници в заводи

Работата на работниците в заводите в Китай е доста опасна и то поради няколко причини. Ето кои са те: В заводите няма изисквания и мерки за безопасност. Липсва служител, който да отговаря за безопасността на персонала. Случаите на самоубийства сред работниците в страната са много. Китайците, които работят на поточни линии, получават месечна заплата около 130 долара, а работят по 10 часа всеки ден, като задължително полагат и извънреден труд.

Миньори

Минните шахти в Китай не са регулирани.Това означава, че там няма абсолютно никакви предпазни мерки за работниците. Работата в мина навсякъде по света е опасна, но в Китай е още по-опасно Има хиляди наранявания и смъртни случаи всяка година.

Най-стресиращите професии

Строители

Строителните работници в Китай имат наистина много опасна работа. Често работят върху гигантски стоманени скелета и на голяма височина, но без каквото и да е оборудване за безопасност. Другите опасности, които дебнат строителите са: електрическите експлозии, силният шум, замърсената среда, както и работата при лошо осветление.

рибари
Thinkstock/Getty Images

Рибари

Риболовът е приятно занимание, но само ако го правите за забавление. Това не се отнася обаче за китайските рибари. Работата им е една от най-опасните. Повечето от тях нямат време за почивка и работят дори, когато е тъмно или времето е лошо.

Секси, по-секси, най-секси професия

Дървосекачи

Работата на дървосекачите в Китай е много опасна. Те носят тежко оборудване, което съчетано със стръмните терени, води до чести инциденти. Особено опасно е при лошо време.