Най-странните професии в света на туризма
Най-странните професии в света на туризма / ThinkStock/Getty Images

Британският в. "Дейли мейл" е направил подборка на някои от най-странните професии в туристическата индустрия. В курорта Барнсли ризорт в американския щат Джорджия например работи добрата фея, която помага на влюбените да правят предложение за брак. Тази работа се върши от бившия мениджър на ресторанта Дениз Уеб.

Секси, по-секси, най-секси професия

В хотел "Риц-Карлтън" на карибския остров Сейнт Томас може да срещнете "инженер по кокосовите орехи". Той се грижи за безопасността на туристите, които обичат да събират тен под кокосовите палми.

В курорта "Лоус Коронадо ризорт енд спа" в Сан Диего (САЩ) са наели инструктор по сърф за кучета, а в хотел "Медисън" във Вашингтон работи "камериер", който помага на клиентите с постовете в социалните мрежи.

Освен това във Венеция може да срещнете сътрудници на полицията, които следят за спазването на добрите маниери. Те гледат туристите да не се разхождат по бански из града и да не хранят гълъбите на площад "Сан Марко". Хотел "Бенжамин" в Ню Йорк си е наел на работа "консиерж по въпросите на съня", който помага на гостите да си избират най-удобните възглавници.

Източник: БТА