В избора на аромати, често залагаме на моментното си настроение или на консултантите в магазина. Но звездите също могат да ни помогнат при избора на идеалните парфюмни нотки, пише каналът "Видео хороскоп" във vbox7. Ето и кои аромати са като втора кожа за всяка от зодиите:

Овен

Независимите, темпераментни и напористи Овни имат нужда от парфюм, който заявява категорично присъствието им в помещението. Острите аромати ги активизират и енергетизират – затова няма да сбъркат, ако създадат празник за обонянието си с нотки на жасмин, кедър, мускус, опиум, цитрус и тук-таме цветя и дърво.

Телец

Земните знаци имат нужда от аромати, които са: заземени, зелени, кафяви, класически, природни. Телецът специално би добавил и нюанси на флирт – досещате се – мускус, флорални, тревисти, билкови аромати. Цветно-сладникави нотки като люляк, лилия, роза, ванилия, и свежи като бергамот лесно ще му завъртят главата. Уханията на горски мъх внасят мир в душата му.

Близнаци

Забавните, комуникативни и подвижни Близнаци предпочитат свежи, леки, озонови и цитрусови аромати. Уханията на подправки и свежа зеленина успокояват нервната им природа и внасят мир “у дома“. Като цяло не обичат сложните и завъртени аромати. Изчистените нотки на цветя, ягода, бяла лилия, водна лилия, орхидея, портокал, нарциси ще ги направят щастливи.

парфюм
iStock/Getty Images

Рак

Раците имат нужда от аромати, които им създават усещане за уют, спокойствие, сигурност и хармония.Те са водни създания и летният дъх на море с цветно-фруктови нюанси ги зарежда. Жасмин, кактус, шафран, мускус, сандал, цитрус, кафе и кориандър – градина на удоволствията!

Лъв

Ярките и скъпи вещи имат неустоима притегателна сила за тях, затова често си купуват скъпи дизайнерски парфюми в лъскави опаковки. Ароматите, които възбуждат фантазията им и ги карат да се чувстват специални, са комбинация от цветни и класически: мандарина, жасмин, карамел, мускус, амбра, фрезия, ванилия. Нарцисът гони мрачните настроения, а сандаловото дърво ги вдъхновява.

Как да избираме парфюм спрямо характера?

Дева

Дървесните и пролетните ухания чудесно хармонират на деликатната им натура и им създават усещане за благополучие. Силните цветни и екзотични аромати ги правят романтични, а дървесните събуждат вътрешния им извор на увереност и самочувствие. Ако дамите добавят и щипка роза, лилия и кожа, съвсем ще се доближат до образа на съвършената изтънченост.

Везни

Сладките аромати на теменужки, рози, жасмин и фрезии ги правят желани и привлекателни, изтъквайки техния вроден финес и социална ерудираност.Тежките аромати не са подходящи за въздушната им природа, но за да добавят и доза увереност и решителност към вибрациите, които излъчват, нека не подминават уханията на тютюн, черен пипер, грейпфрут, кипарис, кориандър, кедър, кардамон, мандарини и портокал.

Скорпион

Скорпионите са дълбоки, сложни и страстни, затова и техните аромати са по-скоро тежки, екзотични, ориенталски, сладки, нетрадиционни и интригуващи. Ароматът на ванилия внася хармония и покой в драматичните им душевни вълнения.

Най-сексапилната черта от характера на всяка зодия (СНИМКИ)

Стрелец

Мирисът на лято – лавандула, цитрус и горски мъх – с леки източни мотиви жасмин, сандалово дърво и кориандър ще разбудят откривателската им природа и ще направят сивото ежедневие истинско дръзко пътешествие. Нотките иланг-иланг, пачули, лавандула, сандалово дърво, портокалови цветчета, босилек възбуждат усещане за свобода, безграничност, авантюра и вълнение.

Козирог

Козирозите са ценители, които залагат на класическите аромати. Не обичат да експериментират твърде много и веднъж влюбят ли се в своето ухание, не му изневеряват. Привличат ги ароматите на камелия, жасмин, мъх, праскови, ванилия, диня – те ги успокояват, освежават и балансират. Парфюмите с тръпчив привкус, дъх на дървесина, билки, тютюн и кожа им помагат да се концентрират.

Водолей

На непокорните, непредсказуеми и ментални Водолеи им подхождат студени, леки въздушни, озонови, флорални и цитрусови аромати. Уханията на пизортокалово дърво, хортензия, жасмин, магнолия, карамфил викват духовните им сили и същевременно им действат успокояващо и центриращо.

Топ 7 на най-странните парфюми, пускани някога на пазара (ВИДЕО)

Риби

Рибите са нежни създания, деликатни, мистични и неуловими. Обожават уханията на лилия, мимоза и орхидея, както и на редки цветя и мъх. Роза и лалета ще пробудят дълбоката им женска чувствителност, а тежките нотки на амбра и балсам ще завихрят дръзките им фантазии. За заземяне на етерната им природа нека добавят и нотки кедър, бергамот и кардамон.
Edna.bg