Как може да опишем неизразимата енигма на уханието в думи? Всички обичаме мириса на определени парфюми - смесица от ароматни етерични масла или ароматни съединения, фиксатори и разтворители, които придадат на тялото приятна миризма.

Терминът „парфюм“ идва от думите „per“ и „fumare“ и в буквален превод от латински език означава „чрез дим“. Смисълът е взет от някогашния процес по окадяване с ароматно вещество, както в религиозните ритуали, така и в ежедневието на древните.

Днес парфюмът е много повече от обикновен аромат. Той показва индивидуалността ни, издава характера и начина ни на мислете, подчертава отношението ни към заобикалящия свят. Любимият парфюм е нещо, което обикновено свързваме с позитивни преживявания и ни прави щастливи. Но пък странните парфюмите в тази класация са нещо, което може да ви шокира, отврати или ще ви привлече неудържимо. Преценете сами.

1. Аромат на вагина

„Vulva Original“ в действителност не се определя като парфюм, а по-скоро като аромат с мирис на вагина. Целта на аромата е да „стимулира този, който го носи, а не някой друг“. Повечето парфюми действат като „ароматни сигнали“ и се използват за подобряване на вашето уникално ухание, предавайки ви по-привлекателен и социално приемлив вид. Но „Vulva Original“ няма нищо общо с тези парфюми! Той е създаден за ваше собствено удоволствие. Вдишайте го и се наслаждавайте на аромата на красива жена, навсякъде и по всяко време.

Полезни съвети: Как да изберем точния парфюм за нас?

2. Аромат на погребален дом

Demeter Fragrance Library не спира да ни изненадва със своите странни и чудати аромати. Но несъмнено едно от най-екстравагантните им хрумвания е създаването на „Funeral Home“. Той е смесица от класически бели цветя: лилии, карамфили, гладиоли, хризантеми, с нотка на махагон и ориенталски килим, пресъздаващ атмосферата на последното погребение, на което сте присъствали.

парфюм
ThinkStock/Getty Images

3. "Secretions Magnifique" – пот, сперма и кръв

Всеки в някой момент от живота си сте е чувствали дискомфортно, когато сте били „не достатъчно чисти“. Е, по същия начин бихте се чувствали носейки този парфюм. За всеобщо щастие разпространението му е ограничено, достъпен е само на американския пазар. Ароматът му не може да бъде описан деликатно. Може би едно от най-точните определения е смесица от пот, сперма и кръв.

Ролята на парфюма при секса

4. Аромат на хамбургер

През 2008 г. веригата за бързо хранене „Burger King“ реши да изненада своите клиенти с представянето на „Flame“ – одеколон с аромат на месо. Неговата цел обаче е да съблазнява, а лекият привкус на печено месо напомня за уникалната атмосфера на ресторантите за бързо хранене. А дали „Flame“ не е перфектен за първа среща. Цената му е повече от прилична – едва $4. Парфюмът може да бъде закупен от техния уебсайт. Не се препоръчва на вегетарианци.

Ще си купите ли парфюм, ухаещ на малки котенца?

5. Аромат на сиренето "Stilton"

През 2006 г. производителите на сирене Стилтон (Stilton) представиха собствен парфюм – „Eau de Stilton“, който носи „земния и плодов аромат“ на пикантното синьо сирене „в един висш парфюм“. Парфюмът, дело на компания разположена в Манчестър, се отличава със „симфония от природени основни нотки, включително равнец, ангелика, градински чай и валериан“.

парфюм
ThinkStock/Getty Images

6. Аромат на омар

Друг налудничав аромат от Demeter Fragrance Library е този на омар. Това вероятно е „най-трудният са смилане“ аромат и ако трябва да сме напълно честни той представлява комбинация от нотки на море, сладко месо, и разтопено масло. Дали има ентусиасти сред вас, които биха го носили?

7. Аромат създаден от вашето ДНК

Какъв е вашият аромат? „My DNA Fragrance“ е уникална компания, която създава съблазнителни „течни съкровища“, които галят тайните желания на ума от дълбините на вашето ДНК. Вече никой няма да мирише като вас, понеже вашият парфюм ще е точно толкова уникален, колкото и вашето ДНК. Наскоро компанията започна производството на линия от парфюми базирани на ДНК-то на известни личности като Мерилин Монро и Барак Обама.

И още:

Парфюм от цвете с мирис на мърша ще побърква дамите

Къде да си слагаме парфюм, за да ухаем по-дълго

Вижте най-скъпите парфюми в света

Слагайте парфюма на пъпа, съветват експерти

Как да избираме парфюм спрямо характера?