Пенсионерка спечели 4 млн. лири от лотария, купи си... пантофи
Пенсионерка спечели 4 млн. лири от лотария, купи си... пантофи / Thinkstock/Getty Images

Британска пенсионерка спечели 4 милиона лири от лотария и си купи спокойно любимите пантофи, за които спестяваше от известно време, съобщи в. "Дейли телеграф".

Джейн Луис от Халифакс играела на Лото от 20 години, но сега за пръв път решила да се възползва от готова комбинация, вместо да попълва щастливите си числа. Така тя станала един от тримата спечелили джакпота.

Пенсионираната шивачка, която е на 69 години, има петима синове. Когато разбрала, че печели, тя се обадила на единия от тях и двамата отново проверили комбинацията, а след това започнали да се смеят истерично. Стояли будни цяла нощ и просто се кискали. Джейн съобщила новината на останалите си деца и на сестра си сутринта. Всички се превъзбудили, но тя решила да не променя стереотипа си и отишла да си купи пантофи, за които спестявала от известно време.

С печалбата Джейн Луис иска да си купи къща с идеална кухня, където да може да пече сладкишите си. Тя има седем внуци, а от 11 години живее в малък едностаен апартамент. В новата къща ще има стая за гости. Джейн Луис е щастлива, че семейството й повече няма да има финансови проблеми и че ще може да осигури близките си финансово.

Източник: БТА