От политически пиар Кристин Лемън се превръща в детектив
От политически пиар Кристин Лемън се превръща в детектив / Нова тв

Популярната телевизионна и кино актриса Кристин Лемън предприема опасно пътешествие в съзнанието на престъпниците, за да открие причините за извършените от тях криминални деяния в премиерния за българския ефир сериен трилър „Мотив". Хитовата поредица ще направи своя дебют на 3 август, понеделник, от 23.30 ч. по Нова.

Българските зрители свързват Лемън с ролята ѝ на политическия пиар и съветник Гуен Итън в американската версия на култовия датски сериал „Убийството", но в „Мотив" актрисата се проявява в напълно различна светлина.

Кристин Лемън се превъплъщава в детектив Анджелика Флин - самотна майка и лидер на полицейски отряд, разследващ тежки убийства.

От политически пиар Кристин Лемън се превръща в детектив
netinfo
Самата актриса споделя, че чувства героинята си много близка до себе си и определя превъплъщението си в нея като по-реалистично. Резултатът от тези усилия е налице, тъй като актьорската игра на Лемън е една от основните причини за успеха на „Мотив" в САЩ и Канада.

Поредицата е от новата вълна канадски сериали като „Ченгета новобранци", които се радват на популярност на американския пазар. Освен това „Мотив" беше отличен с най-престижните канадски награди за кино и телевизия през последните години. Критиците откриват причините за тези постижения в нетрадиционния подход на сериала към криминалната тематика.

За разлика от повечето детективски сериали, „Мотив" не се концентрира върху мистерията кой е извършителят на престъплението, а на въпроса защо го е извършил. Всеки епизод разкрива още в началото кои са престъпникът и жертвата, но напрегнатата игра на котка и мишка между детектив Флин и извършителят задържа вниманието на зрителя до края. Навлизането в дълбините на престъпното съзнание и паралелното представяне на събитията през погледа на престъпника и детектива се превръщат в запазена марка на „Мотив". Идеята е на създателя на сериала Даниел Сероун, който се вдъхновява от класиката „Коломбо" и допринася много за развитието на фабулата с опита си като водещ сценарист на култовата поредица „Декстър".

Не пропускайте пътешествието на детектив Анджелика Флин в съзнанието на престъпниците в премиерния за българския ефир сериен трилър „Мотив" от 3 август, понеделник, от 23.30 ч. по Нова.