Снимка на Джан Чапман бе показана във фотомонтаж, редом до името на Джанет Патерсън, австралийската дизайнерка на костюми, която почина през 2015 г.
Снимка на Джан Чапман бе показана във фотомонтаж, редом до името на Джанет Патерсън, австралийската дизайнерка на костюми, която почина през 2015 г. / Guliver/Getty Images
Гафът с объркването на победителя в надпреварата за наградата Оскар за най-добър филм не бе единственият на снощната церемония, съобщи Асошиейтед прес.

Видео от гафа с обявяването на победителя можете да видите тук
 
Австралийска филмова продуцентка заяви, че е жива и здрава, независимо че името й бе споменато сред починалите, на които бе отдадена почит на церемонията.
 
Снимка на Джан Чапман бе показана във фотомонтаж, редом до името на Джанет Патерсън, австралийската дизайнерка на костюми, която почина през 2015 г.
Чапман заяви пред "Варайъти", че преди церемонията призовала рекламните агенти на Патерсън да потърсят снимка, която би могла да се използва за целта. Чапман била разочарована, че грешката не е била открита навреме.
Чапман и Патерсън бяха номинирани за награди Оскар за работата си над филма "Пианото", излязъл по екраните през 1993 година, припомня БТА.

Това не е първият гаф по време на  сегмента "In Memoriam" на наградите Оскар. Миналата година наградното шоу пропусна да почете Джефри Луис и Ейб Вигода. Тогава холивудски звезди като Джулиет Луис и Джош Гад използваха социалните мрежи, за да изразят разочарованието си от пропуска.

Вижте повече тук