Актьорите Фей Дънауей и Уорън Бийти връчваха наградата в категорията и обявиха името на филма "La La Land".
Актьорите Фей Дънауей и Уорън Бийти връчваха наградата в категорията и обявиха името на филма "La La Land". / Guliver/Getty Images
Финансовата компания "Прайс Уотърхаус Купърс" се извини за големия гаф с погрешното име на спечелилата Оскар за най-добър филм продукция, след като в плика беше поставено името на "La La Land", вместо на истинския победител "Лунна светлина", предаде Асошиейтед прес.

"Лунна светлина", а не "La La Land", спечели Оскар за най-добър филм (ВИДЕО)

"Искрено се извиняваме на "Лунна светлина", "La La Land", Уорън Бийти, Фей Дънауей и зрителите за грешката, която беше направена по време на обявяването на наградата за най-добър филм. На връчващите приза по погрешка беше даден плик за грешна категория и когато го разбрахме, незабавно се поправихме. Правим проучване как е могло да стане това и искрено съжаляваме, че се е случило", казаха от компанията няколко часа след хаотичния край.

Големите победители, които си тръгнаха с Оскар

Актьорите Фей Дънауей и Уорън Бийти връчваха наградата в категорията и обявиха името на филма "La La Land". Продуцентите на мюзикъла привършваха с речите си за приемането на статуетката, когато започнаха да се носят тревожни шепоти на сцената. Секунди по-късно Джордан Хоровиц, който е продуцент на "La La Land", се върна на микрофона и съобщи, че "Лунна светлина" печели наградата и "това не е шега".

Реакцията на носителката на Оскар Ема Стоун стана истински хит в социалните мрежи. Актрисата отвари широко очи и започна да повтаря "Боже мой, Боже мой".
И още вълнение от наградите Оскар:

Злато и диаманти на червения килим на Оскарите (СНИМКИ)

По червения килим на наградите Оскар (СНИМКИ)
БТА