/ Darikradio.bg
Орлин Павлов ще снима филм по време на концерта си на 28 август в Гребната база в Пловдив, съобщиха от екипа на изпълнителя.

На сцената, заедно с Орлин Павлов, ще се качат Белослава, Любо Киров, Владимир Ампов-Графа и Бобо. Концертът е част от програмата "Пловдив - европейска столица на културата 2019" и ще бъде със свободен вход.

Това ще бъде първото по рода си събитие на вода в България, което ще разполага със специално изградена за случая сцена от плаващи понтони. Екипът, на който е поверено създаването й, е същият, който през 2016 г. бе в основата на построяването на инсталациите за проекта на Кристо Явашев "Плаващите кейове".
Публиката ще стане пряк участник във филма "Завръщане".

По време на концерта, в реално време, ще се снима финалната сцена от най-новия филм на Ники Илиев, в който Орлин Павлов играе ролята на един от тримата приятели, които се прибират в родния си Пловдив, за да спасят от разруха къщата от детството на свой приятел.

"Този концерт ще е празник на музиката и киното. Ще чуете най-популярните ми песни през годините, песни от албума "Още малко", както и специално записано парче за лентата, което се надявам да се превърне в хит, а защо не и в новия химн на Пловдив", коментира Орлин Павлов.
 

"Завръщане" е петият филм на Ники Илиев като режисьор - след "Кажи здравей на татко", "Чужденецът", "Нокаут или всичко, което тя написа" и "Живи легенди". В новата продукция участват Стефан Данаилов, Башар Рахал, Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Даниел Ангелов, Любомир Ковачев.