Обама води Мишел на Бродуей
Обама води Мишел на Бродуей / снимкa: БГНЕС

Американският президент Барак Обама изпълни поредното си предизборно обещание като заведе първата дама Мишел на среща в Ню Йорк, предаде БиБиСи, цитирана от БГНЕС.

"Обещах й по време на предизборната кампания, че ще я заведа на спектакъл на Бродуей след като всичко свърши", обясни в изявление Обама.

Републиканци побързаха да окачествят пътуването като безчувствено на фона на очаквания банкрут на американския автомобилен гигант "Дженерал Мотърс".

Съветници от Белия дом и представители на медиите придружаваха двойката на частната им среща. Президентът и съпругата му пътуваха до Ню Йорк с по-малък от обичайния "Еър Форс 1" Боинг 747 самолет. Двамата вечеряха в ресторант "Блу Хил", описван като специално място, където храната е отглеждана от главния собственик Дан Барбър. След вечеря президентът Обама и съпругата му бяха на представлението на бродуейската пиеса на Август Уилсън "Идването и заминаването на Джо Търнър". Действието на пиесата се разиграва в пансион в Питсбърг по времето, когато хиляди наследници на бившите роби, търсейки работа, се придвижват от юг към индустриалните градове на Севера. Семейство Обама се завърна във Вашингтон веднага след края на пиесата.