Фестивалът започна с минута мълчание в памет на голямата певица Ваня Костова
Песента „Заклинание”, изпълнена от Кристина Дончева и вокален ансамбъл „Фортисимо”, грабна снощи първата награда на журито и стана любимец на публиката на тазгодишното издание на фестивала за нова българска песен „Бургас и морето”.

Хитовата песен е по музика на младия композитор Петър Алексиев, аранжимент на Петър Алексиев и Алекс Нушев и по текст на Ивайло Вълчев, съобщават от община Бургас. Наградите връчиха обичаният дует братя Аргирови и заместник-кметът на общината Диана Саватева.

Изглежда 2021-а е повече от успешна за Кристина, тъй като през май тя стана майка за първи път. Младата певица роди момченце - Виторио. Тя и нейния приятел - Арти, който също е изпълнител, се радват на своя малък наследник и наред с това създават и нови песни. Още от малка самата Кристина мечтае за голямата сцена.

Тя е била част от детски хор и редица конкурси в страната и чужбина. Изучавала е и китара в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, откъдето е родом.

Две песни на композиторът Светослав Лобошки заеха второто и третото място, според журито на конкурса – „Всичко в е море” в изпълнение на Вили Русева и текст на Ники Комедвенска и „Животът ни е сцена”, изпълнена от Георги Дюлгеров и Гергана Великова, която грабна и второ място на публиката. 

община Бургас

Трета според публиката и слушателите стана песента „Откривам те”, която е последната написана песен от обичаната от българската публика Ваня Костова, в изпълнение на Боян Михайлов, аранжимент Алекс Нушев и текст Пламен Бочев.

Фестивалът започна с минута мълчание в памет на голямата певица Ваня Костова

община Бургас

Песента "Ти мое море" с изпълнител Мария Гогушева взе първия приз, учреден на името на бургаския бард и музикант Пламен Ставрев от Фондация "Благотворителност и милосърдие".

За поредна година в. "Черноморски фар" отличи за най-добър текста на песента "Писмо в бутилка" с автор Яна Вълчева, изпълнена от   Силвия Колева.
На концерта сред публиката беше и текстописецът и бохем Иван Тенев, който тази година навършва 70 години и 40 години от първото си присъствие на сцената на "Бургас и морето". 

Светослав и Благовест от любимия български дует братя Аргирови зарадваха публиката в Летния театър на Бургас с рецитал на любимите хитове на дуета.

община Бургас

Те бяха и част от журито,заедно с журналистът Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев и Атанас Стоянов, познат още като Наско – водещият на „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио, който освен като представител на журито, бе и съводещ на музикалното събитие с Драгомир Драганов, верният приятел на „Бургас и морето“ и автор на интересния сценарий на конкурса.