/ Община Бургас
Тази година песните финалисти са 15
В Бургас тази вечер ще се проведе 38-то издание на Националния песенен конкурс "Бургас и морето". Петнайсет са песните финалисти, които ще участват във фестивала. Селектирани са от комисия сред общо 60 музикални произведения, дали заявки за участие от автори от цялата страна. Конкурсът ще започне от 20.30 часа.

Песните финалисти ще прозвучат на живо на сцената на Летния театър. Сред тях са "В някой друг живот" на Мариана Попова и Веселин Плачков, "Всичко е море" на Вили Русева, "Да те обичам" на Дивна Станчева, "Откривам те" на Боян Михайлов, "Писмо в бутилка - Силвия Колева, "Слънчев рефрен" на Руслан Мъйнов, "Ти, мое море" на Мария Гогушева и др.

Рецитал по време на песенния конкурс ще изнесе дуетът братя Аргирови. Те ще бъдат и част от журито, което заедно с гласовете на публиката ще определи песните победители. 

Зрителите в Летния театър ще имат възможността да гласуват за песента, която харесват най-много и да изберат тази, която да спечели наградата на публиката. Оценките на журито в залата, ще определят носителите на първа, втора и трета награда за песен в конкурса.

За първи път фестивалът ще има и втора, специална вечер, на 1 август, по време на която Стефан Диомов ще изнесе концерт-спектакъл в памет на Ваня Костова. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов - "Белите и черни клавиши на моя живот" - ще участват група "Тоника", Тони Димитрова, "Тоника СВ", Боян Михайлов, "Фамилия Тоника", Георги Милтиядов, "5-те сезона", Дани Огнянов, "Фортисимо", вокална група "Изгревче", Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. 

Водещи на музикалното събитие ще са Атанас Стоянов и Драгомир Драганов.