/ Община Бургас
На каса „Часовника“ в Бургас вече се продават билети за дългоочакваните две вечери на „Бургас и морето“. За почитателите на музикалното събитие, живеещи извън града, ще бъдат пуснати билети и в Eventim.

Цени:

- 31 юли – 20:30 ч. - Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ – 20.00 лв.
- 1 август – 20:30 ч. - Концерт-спектакъл на Стефан Диомов в памет на Ваня Костова – 20.00 лв.
 -31 юли и 1 август - двоен билет – 35.00 лв.
 

Гласуване за песните:

С всеки закупен билет получавате карта за гласуване. Пазете я! С уникалния код, изписан върху нея, ще имате възможността да гласувате за песента, която харесате най-много, и заедно с останалите присъстващи в залата меломани да изберете Награда на публиката. Кодът на картата ще бъде валиден единствено на 31 юли!

„Бургас и морето“ ще има втора вечер, посветена на Ваня Костова

Тази година почитателите на конкурса се превръщат във все по-активна част от събитието. Очаквайте обновения сайт burgasimoreto.org, където още в първите дни на юли ще можете да слушате 15-те песни финалисти и да гласувате за тях.

С гласовете на всички меломани, събрани до 28 юли, и оценките на журито в залата, ще бъдат определени носителите на първа, втора и трета награда за песен в конкурса.

Кои са финалистите тази година прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/tazi-godina-burgas-i-moreto-shte-predstavi-na-publikata-15-pesni-finalisti

Напомняме ви, че в първата вечер на фестивала със свой рецитал ще участват и братя Аргирови.
 
Както съобщихме по-рано, тази година програмата се разгръща в две вечери. На 31 юли, от 20:30 часа, на сцената на Летен театър-Бургас ще се качат изпълнителите на 15-те песни финалисти в конкурса. На живо те ще се съревновават за любовта на публиката в залата и оценките на професионалното жури.

„Бургас и морето“ представя на публиката 15 песни финалисти

А на 1 август ще се проведе специалната втора вечер на фестивала „Бургас и морето“, посветена на Ваня Костова. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов – „Белите и черни клавиши на моя живот“ - ще вземат участие група „Тоника“, Тони Димитрова, „Тоника СВ“, Боян Михайлов, „Фамилия Тоника“, Георги Милтиядов, „5-те сезона“, Дани Огнянов, „Фортисимо“, ВГ „Изгревче“, Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. Точно в 20.30 ч., под съпровода на Разградска филхармония с диригент Левон Манукян, ще започне програмата, в която ще прозвучат едни от най-хубавите песни на обичания бургаски композитор Стефан Диомов.