/ Guliver/Getty Images
Футуристичната история на Стивън Спилбърг "Играч номер едно, приготви се", който отдава експлозивна почит към научно-фантастичните филми от 80-те, оглави северноамериканския боксофис още с излизането си на масовия екран. След него се подреди трилърът Tyler Perry's Acrimony, който измести феномена "Черната пантера" на трета позиция.

"Играч номер едно, приготви се" е ретро филм за юноша, който забравя своя мрачен свят от 2014 г. и потъва във виртуалната среда, пълна с приключения и опасности. Според неокончателните данни на "Ексибитър рилейшънс" от съботните и неделни прожекции в САЩ и Канада, филмът има 41,2 млн. долара приходи.
 

Определян от критиците като творческо завещание на Стивън Спилбърг, този филм, изпълнен със специални ефекти, ни препраща често към най-популярните филми от 80-те и 90-те, особено тези на самия Спилбърг, като "Извънземното", "Челюсти" или "Джурасик парк".

Филмът Tyler Perry's Acrimony" на Lionsgate Studios с участието на Тараджи Пи Хенсън като отмъщаващата съпруга донесе 17,1 млн. приходи.
 
„Черната пантера“ се бетонира на върха на боксофиса в САЩ и Канада

"Черната пантера" сега е трети с 11,3 млн. долара от петък до неделя и общо 650,7 млн. долара в САЩ и Канада от излизането си преди седем седмици. От света приходите са почти 1,2 млрд. долара.
БГНЕС