Експертът по пране в Манчестър Фран Форджоне разкри пред "Дейли Мейл" прости начини за премахване на петна от вино и мазнина от дрехите.

Съвети за чисто и бяло пране, без миризми

И така, в първия случай – за премахване на петна от вино, специалистът съветва да се обработи повърхността на продукта с лак за коса, да се остави за няколко минути и да се забърше с влажна кърпа. Това действие трябва да се повтори няколко пъти и да се изпере в машината, като се настрои на максимална скорост. Форджоне препоръчва също така да се използва газирана вода, тъй като мехурчетата помагат за отделяне на частиците мръсотия.

Лесни трикове за премахване на петна от дрехите без скъпи препарати

Що се отнася до петната от мазнина тя заяви, че за премахването им ще са необходими прах за пране и вода. "За да премахнете петно от мазнина от памучни дрехи, трябва да накиснете замърсеното място с прах за пране или, още по-добре, да приготвите паста от прах за пране и вода. Нанесете я върху дрехата и я оставете да действа няколко минути, преди да я сложите в пералнята", обяснява Форджоне и препоръчва след изпирането дрехата да се изсуши на открито.
БГНЕС