/ / iStock/Getty Images
Няма човек, на който поне веднъж в седмицата да не му се налага да се опитва да почисти петно върху някоя дреха. А ако имате деца, даже няма какво да обсъждаме вероятността. Давате много пари за скъпи и уж ефикасни препарати, с които да почистите дрехите си, но вместо това петното си остава там или по-зле – повреждате материята. За да не се стига до такива ситуации и ако ви е омръзнало от всичко това, следващите съвети за справяне с различни петна в домашни условия и с домашни средства са точно за вас.
 
Мазно петно
 
Ако върху дрехата ви се е образувало мазно петно, от олио например, нанесете талк на прах върху него, така че да се абсорбира. Оставете да престои в продължение на 1 ден и след това сложете дрехата в пералнята заедно с останалите за пране.

дрехи с петна
/ iStock/Getty Images

Дъвка върху дрехата
 
Съществуват 2 много интересни трика, които може да опитате. Първият е наистина странен: сложете дрехата с дъвката в камерата на хладилника. В резултат дъвката ще се втвърди и ще бъде много лесно да я премахнете след това.
 
Втората техника е по-добре позната. Просто нанесете малко бензин, след което ще сте в състояние да я премахнете лесно.
 
Грим по ризата
 
Понякога неволно изцапвате ризите с червило или грим. Как да премахнете тези петна? Много лесно! Нанесете равни части оцет и вода в някакъв съд. Оставете ризата да престои в него за около половин час и след това изперете, както обикновено.

дрехи с петна
/ iStock/Getty Images

Кръв по дрехите
 
Петната от кръв обикновено са по-трудни за премахване. Един прост трик е да използвате водороден пероксид. Поставете малко върху петното и оставете за половин час. След това поставете дрехите в пералнята, както обикновено. Няма да остане дори и следа.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук