Знаете ли, че според скорошна анкета, проведена на Острова, средностатистическата британка е способна да изхарчи толкова пари за чанти, колкото струва малък автомобил? Интересен факт е и че дамската чанта тежи средно 1,8 кг.  Жените признават, че в чантите им се крият всякакви непотребни неща – от празни опаковки от шоколад, през стари бисквити до хартийки от дъвки.

Едва ли има жена, която да няма слабост към чантите и да не се припознава в описаните по-горе факти. Как обаче да подреждаме чантите си така че да не тежат цял тон и как в тях да бъде открито нещо, което обикновено никога не присъства в една дамска чанта, а именно – редът?

Уверена, срамежлива или безгрижна? Чантата издава характера на жената

Ето кои са нещата, без които не трябва да излизате от къщи и няколко хитри идеи как да ги подредите и оптимизирате така, че чантата ви да е винаги подредена:

На първо място са ключовете за дома. Ключодържателят умишлено не трябва е голям, за да не заема прекалено много място.

Телефон – който обикновено спестява много други вещи. Например MP3 player, тефтер – всички задачи можете да записвате в телефона си.

Слушалки. Навийте ги на кравайче и ако нямате специална кутийка, можете да ги сложите в сатенена или тюлена торбичка, за да не стоят разпилени в чантата.

Важно и плажно: Как да оптимизираме плажната чанта

Портфейл – ако не шофирате и не ви трябват много документи, използвайте малък портфейл за личната и дебитната си карта, както и няколко банкноти кеш за всеки случай. Ако шофирате и имате повече обиколки, използвайте по-голям портфейл за документи, всякакви карти за отстъпки от хранителни магазини, магазини за козметика и дрехи и пр.

Несесер с гримове – не е нужно да носите прекалено много неща. Достатъчен е коректор, ако се появи някоя пъпчица, пудра – ако случайно кожата ви се омазни в Т-зоната, както и балсам за устни

Чифт слънчеви очила – за да спестите място и да не ви тежи, не използвайте твърда кутия, а само сакчето към нея.

Най-странните неща в дамската чанта

Мокри кърпички или антибактериални гелове – ако не искате гелът да изсушава кожата на ръцете ви излишно, заложете на бебешки мокри кърпички без алкохол

Още важни неща, които задължително трябва да имате в дамската си чанта на излизане от къщи – вижте във видеото на Natali’s Beauty!