Уверена, срамежлива или безгрижна? Чантата издава характера на жената
Уверена, срамежлива или безгрижна? Чантата издава характера на жената / ThinkStock/Getty Images

Начинът, по който жената носи чантата си, издава дали е стеснителна като манекенката Джиджи Хадид, практична като Кендъл Дженър или уверена в себе си като Рийз Уидърспун, съобщи в. "Дейли мейл".

Уверените жени като актрисата Даян Крюгер и манекенката Кендъл Дженър носят чантите си като куфарче за документи. Те обичат да ходят с такива чанти и на официални събития, вместо с елегантни миниатюрни аксесоари. Така привличат внимание върху значимостта на работата си, обясни специалистката по езика на тялото Катлин Хендрикс.

Най-странните неща в дамската чанта

За разлика от тях Джиджи Хадид носи малка чанта отпред, преметната през тялото й. Това издава стеснителността й. Когато чантата се носи така, но отзад, показва, че жената не се интересува как изглежда в момента.

Преметнатата през лакътя чанта е признак за самочувствие и високо положение. На практика така жената не може да ползва едната си ръка и с това показва, че друг изпълнява досадните ангажименти. Друга причина чантата да бъде носена на лакътя, е всички да видят колко е скъпа или колко добре пасва на тоалета.

Уверена срамежлива или безгрижна Чантата издава характера на жената
netinfo

Най-неразбираемите за мъжете женски практики

Жените, които носят чантите си на рамо близо до тялото са практични и се интересуват повече от удобството, отколкото от външния вид. Те предпочитат свободата на движенията пред красотата. Така носят чантите си манекенката Джордан Дън и актрисата Фрейда Пинто.

Уверена срамежлива или безгрижна Чантата издава характера на жената
netinfo
Ако чантата се люлее свободно от рамото издава безгрижие.

Липсата на чанта показва обществено положение, при което други се занимават с плащане и спазване на ангажиментите. Тези жени са най-важните в групата и обикновено имат сътрудници или обслужващ персонал.

Източник: БТА