Всички сме виждали пустини във филмите. Представяме си много пясък и горещина. Но те крият и много изненади. Вижте някои необичайни неща, които може да видите в пустините:

Гигантски бетонни стрелки

Ако се разхождате в пустинята Аризона, шансовете да се натъкнете на гигантски бетонни стрелки са огромни. Всяка от стрелките е дълга около 20 метра. Срещат се предимно в югозападната част на пустинята.

Има различни истории за това, откъде са се появили огромните бетонни стрелки. Някои дори вярвали, че са направени от извънземна цивилизация. Истината обаче е, че те са умишлено построени, за да могат да подпомагат работата на пощенските служби в САЩ. Започнали са да ги строят още през 1911 година, за да помагат на самолетите да намират пътя и по-лесно да доставят пощенските и писма до Западния бряг.

бетонни стрелки
netinfo

Бедрок – градът на семейство Флинстоун

Той се намира в щата Аризона, на около 50 километра от Гранд Каньон. Там е построена къща, която изглежда точно като къщата на Фред и Уилма, а около нея има скулптури на всички герои от филмчето. Паркът не е отворен за посетители, но минувачите често спират, за да си направят снимки.

Бедрог
netinfo


10 заровени кадилака

Няколко абстрактни артисти решили да направят нещо красиво в Тексас, близо до Амарило. Непосредствено до магистралата те заровили наполовина един зад друг 10 кадилака. Днес автомобилите са изрисувани с графити, а местните хора им се радват и ги оприличават на един съвременен Стоунхендж .

кадилак
netinfo

Мотелът на клоуна

Мотелът на клоуна се намира в пустинята Невада. Това е единствената сграда по дългият път и е честа спирка за шофьорите, които искат малко да си починат. Ако искате да отседнете в самия мотел обаче се пригответе навсякъде около вас да има фигурки на клоуни. Много хора вярват, че мотелът е обитаван от духове, тъй като е построен върху старо гробище.

Още любопитни неща за пустините:

Откриха гигантски отпечатък от динозавър в пустинята Гоби (СНИМКА)

Спящи от години пустинни цветя разцъфнаха в Калифорния (СНИМКИ)

Пустините се разпростират като рак в Близкия Изток

Най-сухата пустиня на Земята разцъфтя