/ iStock
Нарът е познат от древни времена като суперхрана с множество ползи за здравето. Този червен плод се отличава със своята киселинно-сладък вкус и се използва както за консумация, така и за лечебни цели.

Нарът е богат на антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали в организма и предпазва клетките от увреждане. Той съдържа и витамин С, който подпомага имунната система и помага за борба с инфекции.

Освен това нарът е източник на витамини А и Е, които са важни за здравето на кожата и зрението. Той съдържа и фолиева киселина, която е от съществено значение за здравето на бременните жени и за правилното развитие на плода.

iStock

Нарът се използва и за подпомагане на храносмилането, тъй като съдържа ензими, които помагат на организма да разгражда храната по-лесно. Той също така има антибактериални свойства и може да помогне за борба с инфекции в устата и гърлото.

Изследвания показват, че консумацията на плода нар може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет. Той също така може да подпомогне намаляването на възпаленията в организма и да подобри общото здравословно състояние.

В заключение, нарът е истинско съкровище на полезни свойства за здравето. Включването му във вашата диета може да има положителен ефект върху здравето ви и да ви помогне да се чувствате по-добре и по-здрави.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня