Дърветата са невероятни организми, които работят за нас във времевата скала, свързана с човешкия живот. Формата им се дължи на тяхната биология или на начина, по който хората ги променят.

Вижте 5 дървета, за които няма да повярвате, че съществуват:

Скулптурни дървета

Когато за първи път видите такова дърво е много вероятно да си помислите, че това е човешко същество. Но това са дървета, които придобиват тази форма поради човешка намеса. Докато растат дърветата се превиват в желаната форма или скулптура.

Алекс Ерландсън е създавал необикновени, странни, а понякога и фантастични конструкции от  дърветата, при това живи, като ги е карал да растат и да се преплитат и променят по начин, по който той искал. Той е живял в годините 1884- 1964 и е бил обикновен фермер, наистина с уникално хоби.

дърво
netinfo

Дървото, което е било затвор

Дървото затвор се намира в Западна Австралия. То е наречено така, защото има отвор във вътрешността и там се е образувала малка килия. В миналото тя сее използвала за временна килия за затворници. Дървото е на 1500 години, а посетителите могат да го наблюдават зад ограждения, за да не го повредят.

Цветовете на дъгата върху евкалипт

Корите на тези евкалипти са толкова ярко оцветени в цветовете на дъгата, че ако сте до тях може да си помислите, че сте в страната на чудесата. Растат във Филипините, а невероятните цветове по кората им се получават, когато отделят външния си слой.

Дървото, което е било тунел

Това дърво е най-известното в Националния парк в Калифорния. Високо е 70 метра и през ствола му може да премине кола. То пада през 1969 година, било е на 2300 години.

дърво
netinfo

Дъбът, в който се намират два параклиса

Дъбът параклис се намира във Франция. През 1600 година този дъб е бил ударен от гръм и се получава дупка във вътрешността му. В дървото са построени два параклиса.

Вижте още странни и любопитни неща:

Странни фобии: Кои хора страдат от аблутофобия и ергасиофобия (ВИДЕО)

10-те най-странни животни на планетата

Най-странните места по света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Десет от най-странните думи на света (ВИДЕО)