Първата дама на САЩ Мелания Тръмп също се сдоби с номинация за Златна малинка
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп също се сдоби с номинация за Златна малинка / Gulliver/Getty Images
Гангстерският филм "Готи" с Джон Траволта в главната роля, комедията „Холмс и Уотсън“ и две документални ленти с участието на президента Доналд Тръмп получиха номинации за наградите Златна малинка за най-лоши филми на 2018 г., предаде Ройтерс.

Вижте най-слабите филми на 2017 година тук
 
"Големи горски пожари,  опустошителни наводнения, масови стрелби, възможна процедура за импийчмънт на американския президент - 2018 година бе изпълнена с бедствия“, заяви учредителят на Златните малинки Джон Уилсън. „След това идва ред да споменем за най-лошите филми през годината".
"Готи", който разказва историята на мафиотския бос Джон Готи, събра едва 4,3 милиона долара приходи в бокс-офиса миналото лято и получи шест номинации, включително за най-лош филм, сценарий, актьор и най-лоша екранна двойка за Джон Траволта и съпругата му Кели Престън.
 
Комедията за Шерлок Холмс "Холмс и Уотсън" получи шест номинации, включително за звездите в нея Уил Фарел и Джон С. Райли, които „съсипали два от най-обичаните персонажи в литературата“.
 
 Доналд Тръмп е с две номинации за най-лош актьор за появата в образа на самия себе си в документалните филми "Смъртта на една нация" (Death of a Nation) на Динеш Д'Соуза и "Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп е с две номинации за Златна малинка Gulliver/Getty Images

Американският президент вече има Златна малинка за епизодична роля на бизнесмен в комедията "Привиденията не го правят" с участието на Бо Дерек.
 
Съпругата му Мелания и съветничката му в Белия дом Келиан Конуей получиха номинации за най-лоши актриси в поддържащи роли за "Фаренхайт 11/9".

Мелания Тръмп и Келиан Конуей
Мелания Тръмп и Келиан Конуей Gulliver/Getty Images

Учредените през 1980 година награди Златна малинка са като контрапункт на наградите Оскар. Номинациите за "Малинките" се оповестяват ден преди тези за Оскарите.
 
Те се правят от жури, което включва около 1000 души от 46 американски щата и 27 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината.
Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА