Красиви, изискани, естествени и усмихнати – това са кралските особи, които винаги привличат вниманието. А някои от тях наистина притежават и уникална красота, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето кои са принцесите, които са смятани за най-красивите в света:

Принцеса Джетсун Пема

Принцесата е съпруга на петия крал на Бутан, както и негова далечен роднина. Въпреки факта, че държавата допуска многоженство, кралят твърди, че Джетсун ще остане единствената му кралица. Тя обръща изключително голямо внимание на грижата за околната среда и децата с проблеми в развитието, а на всяко пътуване из страната винаги отделя време на обикновените хора и техните проблеми.
 

Принцеса Беатрис Боромео

 В медиите принцесата често е сравнявана с Меган Маркъл, въпреки, че двете нямат нищо общо помежду си. Беатрис произхожда от древна миланска фамилия. Тя завършва университет със специалност журналистика и работи като репортер и телевизионен водещ. Запознава се с бъдещия си съпруг, принц Пиер Казираги, в университета и седем години по-късно двамата се женят.

Принцеса Беатрис Боромео
Gulliver/Getty Images

Принцеса Амира Ал-Тауил

Принцесата е истински бунтовник от кралското семейство на Саудитска Арабия. Тя не носи традиционните дамски дрехи, които изцяло скриват главата и лицето, активно се застъпва за правата на жените и изисква да им се даде повече свобода. В страната, където жените нямат много права, Амира решава да се разведе със съпруга си, принц Ал-Уалид бин Талал. Въпреки че сега Амира не е официален член на кралското семейство, тя все още се нарича принцеса и днес управлява благотворителна организация, която се бори за правата на жените.

Амира Ал-Тауил
Gulliver/Getty Images

Принцеса Салва Ага Хан

Истинското име на принцесата е Кендра Спиърс. Тя е американски модел, който се снима за  кориците на списания като Vogue и Elle. През 2013 г. се омъжва за принц Рахим Ага Хан и  променя името си на принцеса Салва. Принцът ръководи мултимилионна империя и наследява от баща си титлата имам-ръководител на общността на мюсюлманите-исмаилити.

Принцеса Салва Ага Хан
Gulliver/Getty Images

Принцеса Сириванавари Нариратана

Единствената дъщеря на краля на Тайланд прекарва много време във Великобритания, преди  да се върне у дома с баща си. Тя получава статут на принцеса чак през 2005 г., когато представя и своята нация на състезание по бадминтон на игрите в Югоизточна Азия, където печели златен медал. През 2008 г. е обявена за една от най-красивите млади кралски особи от списание Forbes.
 

Принцеса София

Съпругата на шведския принц Карл Филип се оказва с много по-скандална история от тази на Меган Маркъл. Принцеса София има бурна младост, която включва работа като сервитьорка, еротичен модел и звезда в провокативно реалити шоу. Семейството на принца не е очаровано от нея, но я приемат, когато Карл заплашва, че ще абдикира.

Принцеса София
Gulliver/Getty Images