/ Gulliver/Getty Images
Восъчната фигура на британския министър-председател Тереза Мей беше махната от експозицията на Музея на мадам Тюсо още преди тя да напусне поста, съобщи ТАСС.

Решението е взето след гласуване сред посетителите на музея.
 

Восъчната фигура, за която са похарчени 150 000 британски лири, е прибрана в склад. Така остава празно мястото до инсталацията с черната врата с номер 10, копираща фасадата на резиденцията на британските министър-председатели.

Тереза Мей беше възпроизведена с костюм с права пола в коралов цвят и папка в ръка, леопардови обувки и перлена огърлица. Восъчната й скулптура ще се присъедини към другите статуи на бивши министър-председатели, управлявали Великобритания след 1855 г.

Името на новия британски министър-председател ще бъде обявено в края на юли. Ако главният претендент за поста Борис Джонсън наистина се наложи над конкурента си Джереми Хънт, музеят бързо ще може да обнови експозицията, защото вече има негова восъчна скулптура като кмет на Лондон. Тя обаче ще трябва да бъде коригирана малко, защото от 2009 г., когато е направена, Борис Джонсън отслабна, макар и само с 3 кг.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА