Михаела и Георги се изправиха един срещу друг в елиминационен дуел на Арената на “Игри на волята: България”. Изходът от тежката многокомпонентна битка определи кой от тях напуска състезанието завинаги. Въпреки убедителното начало за Михаела и страхотното гребане, тя изостана в останалите елементи по трасето. Георги спечели битката с голяма преднина и прибави още 100 златни гроша към богатството си. Ето какво ни разказа Михаела за стратегиите, предателствата и живота извън Игрите пред vbox7:

Как реши да участваш в „Игри на волята“?

В „Игри на волята“ реших да участвам основно заради физическата част. Наистина исках да мина това изпитание с много компонентни трасета и толкова интересни битки.

Как се запали по парашутизъм?

Запалих се, като отидох да скоча тандемен скок и съответно на летището разбрах, че има курсове за парашутисти и всеки един човек за няколко дни може да стане парашутист и да скача сам от самолет. Изобщо не се бях интересувала преди това и в момента, в които го разбрах, по най-бързия начин изкарах курса.

Какви са бъдещите ти планове?

Плановете ми за в бъдеще са основно да си живея живота, да си летя из облаците, над облаците, пък каквото ще да става.

С кои участници успя да се сближиш?

С всички участници съм в много добри отношение, но с Рали сме си най-близки, чуваме се почти всеки ден, ако не и всеки ден и с нея така си останахме и приятелки отвън.

А можеш ли да посочиш такива, на които открито не симпатизираш?

Няма някой, който да не харесвам или да ме дразни чак толкова много. С всички съм в добри отношения.

Как ти се отразиха гладът, мизерията и сънят под звездите на Реката?

Сънят под звездите на Реката на всички ни се отрази много тежко, имахме синини по цялото тяло. Гладът не ни оставаше да заспим понякога, комарите бяха най-големият проблем според мен на всички, защото те нямаха почивка нито през деня, нито през нощта, бяха навсякъде постоянно.

Какво се обърка в последната ти игра?

В последната ми игра може би не ми достигна малко късмет и сила, за да вкарам обръча където трябва, съответно това ми изигра лоша шега и отпаднах.

Защо не успя да се впишеш в нито една от двете коалиции?

Аз смятам, че се бях вписала много добре в женската коалиция макар и да имахме конфликт в началото, който беше абсолютно изяснен и ясен за всички. До последно вярвах, че има женска коалиция и това беше така, защото бяхме заблуждавани с Рали.

Двойна игра ли игра в "Игри на волята"?

Със сигурност не съм играла двойна игра. Това, което беше излъчено по този начин има зад него и други причини, които не искам да коментирам. Искам само да кажа, че всеки човек на мое място би постъпил по същия начин, когато някой се опита да засегне личния му живот и хора отвън, които нямат общо с Игрите, със сигурност би ги защитил. Това направих и аз, когато говорих с Чакалов - изобщо не сме били във седмица на съвет, не сме загубили битка и не е имало причина аз да мисля стратегически, така че тогава мислих емоционално. Не съжалявам за това, което съм направила, както казах - абсолютно всеки на мое място би постъпил по същия начин, ако не и по-лошо. Момичетата много добре знаеха за какво става въпрос, знаеха и за разговора и за причината, за асболютно всичко и просто им беше удобно да използват това като оправдание.

Имаше и по-слаби звена в племето ви. Защо номинираха теб?

Вече играта минава в такъв етап, че силните играчи със сигурност не са окей, предолагам, че това е била една от основните причини. Аз съм човек, на когото не може да се казва какво да прави, това е била още по-основна причина вероятно и може би също така Джаферович е разбрала, че усещам на къде отиват нещата и това беше единственият вариант да продължи тя напред.

Кой трябваше да си тръгне преди теб?

Със сигурност има хора, които трябваше да си тръгнат преди мен, смятам както от моето, така и от друго племе, но в случая, след като аз съм си тръгнала, значи аз съм била някъде в грешка, така че успех на всички за напред.

Заради кой мъж стигнахте до скандал с Мирела?

С Мирела не сме имали скандали, имали сме недоизговорени неща, така че всичко е точно.

Съжаляваш ли за нещо от представянето си?

Не съжалявам за нищо от представянето си. Може би трябваше да бъда малко по-изявена в битките и наистина да отстоявам желанието си за игра, защото доста пъти се наложи да отстъпя, тъй като в нашето племе никога не е имало въпрос кой да не играе, защото всички искаха да играят, това беше проблем. При другите племена се взимаше много по-лесно това решение, защото не може да плува и е по-добре да не играе. При нас нямаше такова нещо и беше трудно да вземем решение кой да не играе и в някои моменти някой трябваше да отстъпи.

Кой беше най-трудният момент за теб в предаването?

Не мога да кажа, че съм имала трудни моменти в предаването. Наистина си прекарах много добре, преживяхме всякакви емоции със съплемнниците и оставам с много добри спомени и чувства.

Кой е твоят фаворит за спечелването на Игрите?

Моят фаворит е Ралица. Наистина ѝ стискам палци и се надявам да стигне до финал и да го спечели.
vbox7