Люк Еванс и Дан Стивънс ще си съперничат за сърцето на Ема Уотсън в „Красавицата и Звярът”
Люк Еванс и Дан Стивънс ще си съперничат за сърцето на Ема Уотсън в „Красавицата и Звярът” / снимка: Guliver/Getty Images

Актьорите Люк Еванс и Дан Стивънс водят преговори за централните мъжки роли в игралната музикална версия на „Красавицата и Звярът”, съобщи „Холивуд рипортър”. Новата екранизация на класическата анимация от 1991 г. на компания „Дисни” ще предложи по-мрачен прочит на приказната история. Очаква се музикалната лента да бъде заснета в 3D формат.

Игралната музикална версия на „Красавицата и Звярът” разказва историята на млада жена, Бел, за сърцето на която си съперничат двама мъже - прокълнат принц, превърнат в звяр, и Гастон. Когато героинята избира Звяра, отхвърленият Гастон събира шайка бандити, воден от желанието да залови и убие своя съперник.

В края на януари беше оповестено, че в образа на Бел ще се превъплъти британската актриса Ема Уотсън, позната на зрителите като Хърмаяни Грейнджър от поредицата за Хари Потър.

Впоследствие Уотсън сподели, че е започнала уроци по пеене, за да се подготви за музикалната си роля. Сънародниците й Люк Еванс („Дракула”, „Хобит”) и Дан Стивънс („Имението „Даунтън”) преговарят съответно за ролите на Гастон и Звяра.

Режисьор на игралната версия на „Красавицата и Звярът” ще бъде Бил Кондън, познат на зрителите с работата си над последния филм от вампирската сага „Здрач”. Кондън демонстрира умения в режисирането на музикални филми с лентата „Мечтателки” (2006) по едноименния бродуейски мюзикъл, припомня изданието.

Снимките ще започнат по-късно през годината. За излизането на екран на игралната версия все още няма обявена дата.

Източник: БТА