В депресия изпадат не само хората, но и животните. Ако забележите, че домашният ви любимец проявява странно поведение е добре да го заведете веднага на ветеринарен лекар. Ако няма здравословна причина за промяната в настроението му, то той може да бъде депресиран, пише каналът "Zoo Box" във vbox7. Ето и кои са причините за депресия при домашния любимец:

Физическо заболяване

Ако домашният ви любимец има здравословен проблем, то той може да се потисне и депресира. Ако след възстановяването му продължи да е депресиран, добре е да потърсите лекарска помощ.  

Скръб

Домашните любимци могат да скърбят за човек или друго животно. Може съквартирант или куче от квартала да се е преместил или дете във вашия дом  да е  пораснало и да се е изнесло. Няма начин да обясните това на кучето си и често скръбта е причина за депресия при домашния любимец.

5 знака, че домашният ви любимец има нужда от ветеринар (ВИДЕО)
 

Промяна на околната среда


Преместването в нов дом, общата промяна на пейзажа, като ремонт или дори времето навън може да повлияе неблагоприятно на домашния любимец. Обикновено отнема известно време, докато се приспособи към големите промени в околната среда.

коте
iStock/Getty Images

Страх

Вашият домашен любимец може да има страх или фобия, която го кара да изглежда депресиран. Кучетата понякога показват страх по различни начини. Те могат да не изглеждат уплашени, но да се оттеглят от нормалните си дейности, за да се защитят. 

куче
iStock/Getty Images


Вие (собственикът)

Чувствате ли се депресирани? А пътувате ли често? Някои кучета изпадат в депресия, ако собствениците им ги няма за дълъг период от време. Ако вие сте депресирани, може несъзнателно да променяте дневната рутина на домашния си любимец и това да му повлияе емоционално.  

Ако имате съмнение, че домашният ви любимец е депресиран е добре да се свържете с ветеринарен лекар.